Ученолюбивите ни QA специалисти получиха своите Сертификати и Удостоверения

Ученолюбивите ни QA специалисти получиха своите Сертификати и Удостоверения
  • 2955 преглеждания

Нашите успешно завършили курсисти от курса по "Quality Assurance Fundamentals" получиха своите Сертификати и Удостоверения. Всички те са готови да се впуснат  в "улова" за бъгове, след като успяха да усвоят теоретично и практически тънкостите на тестването.

Благодарим на нашият лектор Даниел Джелебов и на курсистите, че ни се довериха и станаха част от семейството на Адванс Академи! 

Даниел е завършил с отличие в Технически университет Варна. Работил е за различни международни ИТ компании. Към настоящият момент е SQA инженер с американската e-commerce компания Astound Commerce Group, която се явява лидер на световния пазар с клиенти като Adidas, Philipp Plein, L'Oréal, Under Armour, Jimmy Choo, Lacoste and Versace. От 2017 година е постоянен лектор на Advance Academy.

Какво е QA? Или Quality Assurance?

QA или казано на български софтуерно тестване, е система за тестване, която гарантира, че клиентът получава висококачествен продукт без критични грешки.

Преди дадена фирма да пусне своя продукт на пазара, продуктът е тестван именно от QA специалистите. Например, фирмата произвежда мобилно приложение, работата на софтуерните тестери е да потърсят възможни грешки в приложението. Отварят го, опитват се да изпробват различните му функции, да се регистрират и т.н. Целта на QA, подобно на екипа за разработка, е да пусне продукт с възможно най-високо качество.

QA съществува в много индустрии като хранителна, производствена и фармацевтична. Въпреки това технологичната индустрия е най-популярният сектор за QA в момента. Индустрията отбеляза фантастичен растеж през последното десетилетие. Всяка компания, дори технологични гиганти като Amazon и Google, извършват QA.

Защо да запиша курс по QA?

  • Много търсена професия

Според PR Newswire Software Testing Services размерът на пазара се очаква да нарасне с $34,49 милиарда от 2021 г. до 2025 г. Проучването на Global Market Insights казва, че пазарът за тестване на софтуер е надхвърлил 40 милиарда долара през 2020 г. и се очаква да нарасне с CAGR (годишен темп на растеж) от 7% от 2021 до 2027 г.

В момента QA е една от професиите, които не можем да очакваме да бъдат задоволени откъм човешки ресурси в близкото бъдеще. Въпреки, че често е работа за начинаещи, търсенето може само да се увеличава занапред.

  • Обучението не отнема много време

QA инженерството е перспективна област и търсенето на QA специалисти не спира, което означава, че все още можете да влезете в смелия нов свят на тестването.

Например QA Fundamentals курсът, е с продължителност от два месеца и след обучението, ще имате необходимата теоретична и практическа подготовка, с която може да започне работа по реален проект.

Тестването обикновено може да се изучава от нулата, така че нямате нужда от много предварителн познания познания. Най-добрите QA специалисти са перфекционисти, които откриват лесно несъответствия и могат ясно да ги опишат. Курсът Quality Assurance Fundamentals e първата стъпка за всеки, който иска да стане част от ИТ сектора, без да пише програмен код.

  • Конкурентно заплащане

QA инженерството е добре платена работа. Това е само една от причините много професионалисти да я смятат за страхотна професия.

Работата в ИТ има редица предимства – това е непрекъснато разрастваща се и динамична област и това означава, че QA ще постига голям напредък в индустрията. Тази професия Ви позволява сте добре осигурени, да имате добро работно оборудване и да сте заобиколени от амбициозни млади специалисти. Този тип среда и атмосфера е това, което всички желаем за работно си място.

Ако и Вие искате да сте част от този интерес и непрестанно развиващ се сектор, ние от Advance Academy, предлагаме цялостна програма - Quality Assurance – Ниво Junior. Очакваме Ви!