В тази страница можете да се запознаете с нашите курсисти, които чрез курсовете на Advance Academy са открили успешно своята реализация и са започнали работа.

Курсисти споделиха своите впечатления от Advance Academy

Курсист Иван Волков

Иван Волков

Здравей, представи се като споделиш кога стартира и кога завърши обучението в Адванс Академи, коя програма завърши.

Казвам се Иван Волков. Завърших Java Development курса в Advance Academy. Курса стартира февруари 2020 година, и завърши през юли същата година. Повече от 60% от програмата учихме онлайн, но това не се отрази на крайния резултат.

Как разбра за ADVANCE ACADEMY?

Първо разбрах от интернет, а после се оказа че имам познати които към него момент бяха на обучение в академията, а някои вече работеха.

Какви бяха първите ти впечатления за Академията?

Направи ми впечатление новите и оборудвани зали в нова и модерна сграда. Отношението на лекторите и служителите на Академията беше страхотно!

Защо избра точно този курс? Мечтал ли си да станеш част от ИТ сектора?

Винаги компютрите и нещата свързани с тях са ме превличали. Обичах да бъда в час с технологиите и следях новините от дигиталния свят. По една или друга причина след училище избрах да се развивам в друга област. Но с времето разбрах, че имам огромно желание да се преквалифицирам и да се вляза в света на програмирането. Избрах Java защото това е типизиран, кросплатформен език с широко използване, както в сървърното програмиране така и в разработката на мобилни приложения. Java също така широко се използва за Enterprise решения, понеже е добре разработен и стабилен език. Всичко това ме накара да избера Java като език, с който да започне моето приключение.

Какво би казал на всички хора, които все още се двоумят дали да запишат курс в ADVANCE ACADEMY?

Бих ги посъветвал да не изпускат шанса. Advance Academy е мястото където ще получат това от което имат нужда за да започнат своя път в IT-света. Поставя се акцент върху практиката и се отговаря на всеки въпрос, за да може всеки да усвои материала.

Лесно ли се реализира след завършване на курса и къде работиш в момента?

Не беше толкова лесно всъщност, но се радвам че успях да намеря компания, която ми даде шанс. Направи ми впечатление че интервюиращите знаеха за Advance Academy и според мен това им направи добро впечатление. Важното е да не се отказваш през първите няколко месеца и наистина да покажеш огромно желание за развитие. Това се цени най-много!

За какво мечтаеш в професионално отношение?

Мечтая да се развия в тази област защото мисля че mobile development е доста перспективно и интересно направление.