4 причини защо да започнеш сега с дигитален маркетинг

4 причини защо да започнеш сега с дигитален маркетинг. Логото на Advance Academy. Илюстрация на мишена, олицетворяваща преследване на целите в кариерата
  • 943 преглеждания

Популярността на дигиталния маркетинг нарасна много през последните години, покрай огромния ръст в дигиталните методи за достигане на хора. С приложенията, имейлите, търсачките, социалните мрежи, които са част от ежедневието на 90% от хората, маркетолозите никога не са имали толкова голяма възможност за пряка и сигурна връзка с аудиторията и потенциалните клиенти.

Със своето бързо развитие направлението дигитален маркетинг отваря и много разнообразни работни места - професии, които тепърва се раждат и се очаква да жънат много успехи занапред. Например до сега чували ли сте за TikTok маркетинг специалист или TikTok криейтър? Най-вероятно не… Но ето че това в действителност е една от новите професии в дигиталния маркетинг. :)

Днес ще ви разкажем повече за дигиталния маркетинг, как да стартирате кариера като маркетинг специалист и защо да изберете точно професионално обучение в сектора на дигиталния маркетинг. Нека да започваме! :) 

Какво е Дигитален Маркетинг?

Ако започнете да търсите в интернет, ще намерите стотици определения на дигиталния маркетинг от различни маркетолози и изявени в икономиката личности.

Но ако трябва да изградим едно въвеждащо в темата определение, дигиталният маркетинг е рекламиране, промотиране и връзката между бизнеса и неговия продукт/услуга и потенциалния клиент посредством цифрови канали за комуникация - уебсайт, google, социални мрежи, имейл.

Дигиталният маркетинг не е просто динамична и бързо развиваща професионална сфера, а също така е супер интересна и предлагаща много нови креативни дейности и пространство за иновации.

След като се запознахме с общото понятие Какво е дигитален маркетинг? нека видим и кои са ТОП 4 причините, поради които да започнеш своето професионално обучение по дигитален маркетинг още сега:

1. Голямо търсене на маркетинг специалисти в дигиталния маркетинг.

С нарастването на дигиталната мрежа и навлизането на толкова много бизнеси в онлайн средата, всички бяха разбрали колко цени ще станат дигиталните умения. И в действителност така се случва. 

Според доклади на Marketing Hiring Trends около 60% от бизнесите имат нуждата и желанието да наемат още маркетинг специалисти.

В докладите също така става ясно, че търсенето на специалисти по дигитален маркетинг е 55%, докато предлагането е само 20%.

Затова, ако започнете сега своето обучение по Основи на дигиталния маркетинг, то е сигурно, че бързо ще откриете своята мечтана работа след това.

2. Големи шансове за развитие и професионален растеж.

Със сигурност търсенето на специалисти по дигитален маркетинг ще продължи да расте и през следващите години и защо ли… 
Ставаме свидетели на време, в което се пише нова история. За последните 10 години се случиха неща като за 100. Днес наблюдаваме как дигиталната икономика расте с 10 пъти по-голяма скорост от традиционната.

А най-доброто за всички в сферата на дигиталния маркетинг е това, че работата не спира да се променя в следствие на новите тенденции и иновации. И можем да кажем само, че с всеки изминал ден маркетингът става все по-интересен. Доказателство на това твърдение днес е Ai приложенията и как Изкуствения интелект се присъединява към нашите ежедневни дейности или пък Метавселената.

3. Огромно разнообразие от работа в професионалното направление дигитален маркетинг.

И както говорим по-горе за новостите и всички дигитални иновации, всичко това предразполага към появата на нови професии в направлението на дигиталния маркетинг. Днес ще срещнете професии като:

А сигурно и в скоро време професии като Meta Verse Маркетинг специалист или Ai специалист… :)

4. Лесен старт на кариерното ти развитие

Това е кариера, за която можеш да започнеш да се подготвяш още сега, докато четеш тази статия от удобния ти диван. :) Как се случва това, сигурно се чудиш…

Първата крачка, която е необходимо да предприемеш е да поставиш основите на дигиталния маркетинг. Advance Academy организира безплатен курс по дигитален маркетинг за начинаещи. Това е най-пълното обучение в България в тази професионална сфера. Освен модула Основи на дигиталния маркетинг, са включени още и Facebook и Instagram маркетинг, Копирайтинг и Видео маркетинг. А ако не си от Варна, очаквай и онлайн изданието през Март.

Втората крачка е да започнеш да се вълнуваш повече от тенденциите, промените и новостите в дигиталния свят. За да постигнеш това, можеш просто да се присъединиш в нашата фейсбук група Digital Marketing Basics. В тази група ние споделяме интересна информация и статии от дигиталния свят.

А за да надградиш своите умения в дигиталния маркетинг можеш да се насочиш към професионалния ни курс Digital Marketing Specialist, който детайлно разглежда области от дигиталния маркетинг като Social Media маркетинг, SEO оптимизация, имейл маркетинг, контент маркетинг и още!

Очакваме те в семейството на Advance Academy!