Ден 7-ми от курса по QA Fundamentals

Ден 7-ми от курса по QA Fundamentals
  • 4358 преглеждания

Днес успешно завърши 7-ми ден от курса по QA Fundamentals. Приключихме с теоретична част и е време за реалните бизнес казуси, по които ще работим заедно с мениджъри от TAX BACK.

Курсът по QA Fundamentals е част от цялостната програма на Advance Academy - Програма Quality Assurance – Ниво Junior.

Програмата Quality Assurance ниво Junior е първата стъпка за всеки, който иска да стане част от ИТ сектора, без да бъде програмист. В рамките на 3 месеца всеки начинаещ ще получи необходимата теоретична и практическа подготовка, с която може да започне работа като Junior QA специалист. Програмата на обучение включва едномесечен QA Bootcamp, в който курсистите ще се работят по реален проект. Quality Assurance е начин да откриваме и поправяме грешки и дефекти в продукти, преди да бъдат предадени на клиента. Това е начин на работа свързана с процедури и внимание към детайла.

Защо да се запишете в програмата QA Junior?

  • Подходящ за начинаещи
  • Много търсена професия в ИТ сектора.
  • Програмата предлага цялостно обучение от ниво начинаещ до Junior специалист
  • Различен от програмирането, изисква се логика и креативно мислене.
  • QA специалистите играят ключова роля в разработката на всеки вид софтуер
  • QA специалистите участват във всички етапи на планиране и разработка.
  • Теория, практика и много примери и добри практики
  • Работа с опитни ментори

Какво ще научите след успешно преминаване на обучението?

По време на обучението се ще научите на основните фундаменти и концепции в софтуерното тестване, като изследване на бизнес логиката на продуктите, видове документация, нейното създаване обработване и използване. Ще се научите да създавате тест-кейсове, благодарение, на които се намират най-скритите бъгове в един софтуер. Освен това в програмата ще се научите да правите бъг репорти, посредством които програмистите ще могат да отстраняват грешките на продукта. Ще разберете логиката при писането на тест-кейсове. След успешно преминаване през първата част на обучението, ще преминете и през практическата част от програмата - QA Bootcamp. Втората част е уникална за България програма, в рамките на която, ще работите в симулирана работна среда по реален проект разпределени в малки екипи. По време на Bootcamp-а ще създавате и ще боравите с голяма част от документите, които се срещат е един проект. Завършвайки програмата Quality Assurance ниво Junior ще разбирате всички фази на един проект и ше имате знанията, опита и уменията на един Junior QA специалист.

Лектор на програмата е Даниел Джалебов. Той е завършил с отличие в Технически университет Варна. Работил е за различни международни ИТ компании. Към настоящият момент е QA инженер в американската e-commerce компания Astound Commerce Group, която се явява лидер на световния пазар с клиенти като Adidas, Philipp Plein, L’Oréal, Under Armour, Jimmy Choo, Lacoste and Versace. От 2017 година е постоянен лектор в Адванс Академи.

Всеки курсист преминал успешно през курса по дигитален маркетинг и положил изпит по теория и практика в края на курса ще получи сертификат по образец на Advance Academy.
Ако искате да разберете повече за QA, може да прочетете статиите на теми: QA за начинаещи: Автоматизирано тестване срещу ръчно тестване , Бъдещето на Quality Assurance, 10 факта за Quality Assurance.