Какво ни предстои днес с курса по WordPress?

Какво ни предстои днес с курса по WordPress?
  • 4066 преглеждания

Продължаваме с пълни сили и днес да работим върху проектите от обучението по създаване на уеб сайт с WordPress. Заедно с лектора Мария Вангелова ще се научим как да създаваме навигация, контактна форма, галерия и още…

В края на обучението всеки курсист ще има готов реализиран уеб сайт с всички необходими елементи, функционалности и дизайн.

Мария Вангелова е Уеб девелъпър с повече от 3 години опит в ИТ сектора. Тя е завършила успешно бакалавърска и магистърска степен “Технологии” в ИУ - Варна. По време на практическия си опит в големи ИТ компании като Fantastic Services и Scalefocus тя е усъвършенствала уменията и знанията си по HTML и CSS, оптимизация на уеб сайтове и разбира се WordPress разработки. Освен това Мария споделя, че други от задачите ѝ на работното място са интегриране на бази данни, поддръжка и разширяване на фирмени сайтове, екипна работа с уеб дизайнери и други членове от екипа по съвместния проект. Мария е млада дама, която е взела присърце професията програмист. Тя ще сподели знанията и различните методи за работа, които тя самата е придобила по време на разработването с платформата WordPress.

WordPress е една от най-популярните платформи в наши дни за разработка на уеб сайт. По-голямата част от уеб сайтовете са създадени с WordPress. Тя е предназначена за всички, които не са програмисти, но имат необходимостта сами да разработят собствен онлайн магазин, блог, портфолио под формата на сайт.

Ето защо WordPress е толкова употребявана и харесвана платформа за разработка на уебсайт:

  • Тя е една от най-силните и надеждни платформи. Според изследване на W3Techs, 28,6% от всички уебсайтове в web пространството се захранват от WordPress;
  • Платформата не изисква да имате познания по програмиране. В WordPress имате възможност да създадете идеален уеб сайт, без да пишете нито един код;
  • Имате възможността да редактирате свободно дизайна на вашия интерфейс. Можете да използвате някой от готовите шаблони, но имате и функциите да променяте цветове, шрифти, композиции и още;
  • Предлага широк набор от настройки и добавяне на различни функции към уеб страниците на вашия сайт. Имате възможност да добавяте различни готови плъгини, директно от WordPress.

Повече за най-предпочитаните и надеждни платформи за създаване на уеб сайт може да прочетете в нашата статия - Кои са най-добрите платформи за разработка на уеб сайт за 2022?

А ако смятате, че сте готови да се впуснете в света на програмирането и динамичното писане на код ние от Адванс Академи можем да ви въведем в тази интересна и предизвикателна професионална сфера. Advance Academy започва като START UP през 2017 година, а към момента е най-голямата ИТ академия в Източна България. Академията предлага 4 образователни програми в направлението Софтуерно инженерство - Java Development, JavaScript Development, PHP и QA.

От вас зависи обаче коя част на програмирането искате да овладеете - дали да създавате уеб приложения, да разработвате игри, да пишете back-end код или да се грижите за интерфейса чрез front-end кодене. Ако все още не сте взели решение по този въпрос, следните статии може да ви дадат яснота как да вземете своя избор: