PHP Fundamentals - завършването

PHP Fundamentals - завършването
  • 4302 преглеждания

Курсистите от PHP Fundamentals курса получиха своите Сертификати и Удостоверения след успешно положени изпити!

Благодарим на преподавателите Даниел Донев, Пламен Пенчев и Стефан Кършев, че запознаха всички от тях с основите на програмирането и особеностите на PHP езика.

Защо да уча PHP?

PHP е език за програмиране от страна на сървъра с отворен код, използван в различни индустрии за разработване на динамични уеб сайтове и страници. Някои от обичайните задачи, за които се използва PHP, са събиране на информация за потенциални клиенти, обработка на продажби от уебсайт, изпращане и получаване на бисквитки и др.

Лекотата на използване и популярността на PHP го прави очевиден избор за програмисти, които искат да намерят работа в областта на киберсигурността, разработката и ИТ. Освен това това е език за програмиране, който се използва от начинаещи и напреднали разработчици, така че няма правилно или грешно време за изучаване на PHP.

За какво се използва PHP?

  • PHP е един от най-старите езици за програмиране, който все още се използва. Изобретен е в края на 90-те години и многобройните му приложения го поддържат актуален и до днес. Чрез създаване на back-end архитектура, която поддържа търговия, публикуване и други - като същевременно запазва данните, предоставени на клиента, защитени - PHP захранва някои от най-популярните и често използвани уеб сайтове.
  • PHP осигурява основата за много популярни уеб сайтове и функции. Освен това, рамки за много широко използвани приложения са налични в PHP, което елиминира необходимостта да започвате от нулата всеки път, когато искате да персонализирате нов проект. Има много преки пътища, които могат да съществуват във вградените функции, което прави PHP спестяващо време решение за програмисти, които трябва да създадат нещо ново за ограничено време или с ограничен бюджет.
  • PHP често се използва за създаване на системи за управление на взаимоотношенията с клиенти (CRM), които се използват за управление на уеб сайтове, насочени към клиентите. (Няколко CRM, с които може би сте запознати, са Salesforce, HubSpot и Monday.com.) Това улеснява потребителите, които не са технически подковани, да добавят съдържание и да правят промени в сайта без помощта на дизайнер или разработчик.
  • Уеб сайтовете за електронна търговия често са базирани на PHP, което улеснява малките фирми да създават онлайн магазин, без да плащат за персонализирана разработка. И благодарение на HTML, вграден в PHP страници, е много по-лесно да добавяте или редактирате страници със съдържание или модули на установен уебсайт или да ги изтривате.

Предимства от изучаването на PHP

Независимо дали се интересувате да научите PHP като ваш основен език за програмиране или да го добавите към своя набор от умения заедно с други езици, има много причини да обмислите да го научите, включително:

  • Лекота на учене

PHP може да бъде по-лесен за изучаване от други езици за програмиране, благодарение на приликите му с HTML, както и на вградения HTML в кода, вградените функции, които присъстват, и възможността за повторно използване на блоковете от код, които създавате. Има и разширения, които помагат да се направи създаването на нови сайтове в PHP по-лесно.

  • Популярност и универсалност

PHP е популярен back-end език за програмиране, който се използва в световен мащаб и данните показват, че той присъства в почти 80% от уебсайтовете, изградени на сървърен скриптов език. Той е съвместим с всички операционни системи и много бази данни, което го прави чудесен избор за големи предприятия с офиси на различни места.

  • Потенциални приложения в индустрията

PHP често се използва с HTML и бази данни за създаване на динамични приложения за използване в мрежата. Може също да се използва за стартиране на сървър или създаване на скриптове от командния ред за изпълнение на задачи без необходимост от браузър.


За тези от Вас, които искат да се гмурнат в изучаването PHP, ние от Advance Academy, предлагаме цялостно обучение по PHP Development Ниво Junior.