Завършване на PHP Fundamentals

Завършване на PHP Fundamentals
  • 4341 преглеждания

След 8 седмици програмиране в дебрите на back-end, нашите курсисти завършиха успешно курса по PHP Fundamentals.

Пожелаваме им успех като back-end developers.

Защо да учим PHP?

Според данните на W3Techs, PHP се използва от 78,9% от всички уебсайтове с известен език за програмиране от страна на сървъра. Така че почти 8 от всеки 10 уебсайта, които посещавате в Интернет, използват PHP по някакъв начин.

Тези числа наистина не трябва да са изненадващи, ако се замислите. Първо, WordPress, най-популярната съществуваща система за управление на съдържание, използва PHP. Като се има предвид, че WordPress управлява над 34% от всички уеб сайтове в Интернет, това са много сайтове, използващи PHP.

Освен гореизброените причини, защо да изберем именно PHP?

  • PHP е лесен за научаване

PHP предлага много разширени функции за професионален програмист, но в същото време е изключително прост за начинаещ. За кратко време всеки може да започне да пише прости скриптове. Основната цел на PHP беше да бъде приятелски настроен и лесен за начинаещите да създават прости лични страници. Тъй като писането на PHP скрипт е лесно, той стана - и все още е - популярен език за начинаещи.

  • PHP е бърз

Днес има милиони интернет потребители и всяка секунда те изискват нещо от уеб сървърите. Особено за критични уеб приложения като банкиране, сигурност и правителствени приложения, скоростта е от решаващо значение. Така че сървърите и езикът за програмиране на сървърите трябва да са наистина бързи. С пускането на PHP 7.x PHP стана 3 пъти по-бърз от преди.

  • Има търсене на PHP разработчици

PHP е един от най-популярните сървърни езици за разработване на сайтове, онлайн софтуер уеб базирани системи. Около 80% от всички големи сайтове са захранвани от PHP, включително Facebook, Wikipedia. Както вече казахме и най-популярната платформа за уеб страници, уеб магазини и уеб блогове - Wordpress е изцяло базирана на PHP. Това означава, че и търсенето на PHP разработчици е голямо и с перспектива за високоплатена кариера.

Какво представлява професионалната програма PHP Development?

Професионалната програма по PHP Development е за всички, които искат да се запознаят задълбочено с езика PHP и неговия синтаксис от самото начало. Програмата е разработена за начинаещи и хора с малко опит. Целта на професионалната програма е да ви въведе в програмирането и да достигнете ниво Junior PHP Developer. Тя е разработена като цялостна пътека, започвайки от основите на програмирането, какво представлява езикът PHP, както и основни познания по HTML.

Следващото ниво е PHP OOP, където ще надградите наученото в първата част и ще научите основните концепции, които стоят зад обектно-ориентираното програмиране (OOP). Програмата продължава с два семинара, в които ще работите със системата за контрол на версии – GitHub и какво представляват методологиите – SCRUM и Agile.

Последната спирка във вашия път към Junior PHP Developer е PHP Development Bootcamp, където в рамките на 5 месеца ще бъдете разделени на SCRUM базирани екипи и ще работите по проект в реална работна среда с ментор. Всеки успешно завършил професионалната програма по PHP Development ще има знанията, уменията и практическия опит на Junior PHP Developer.

Ние от Advance Academy, искаме да благодарим на лектора Пламен Пенчев, че предаде своите знания на курсистите. Пожелаваме им много успехи в бъдещата им професия!

Ако и Вие искате да дадете успешен старт на вашата нова кариера, не се колебайте да се свържете с нас и ние ще отговорим на всички ваши въпроси!